Harlev d.2/9-2017

Lørdag morgen stod valget imellem Resenbro og Harlev.Havde jo haft god succes i Resenbro dagen før,men valgte alligevel Harlev pga tørfluefiskeriet.Sjovt nok har jeg aldrig ikke rigtig fået brudt koden på tørflue hos Jonas.

En fantastisk flot morgen uden vind,og en sø der ringede af fisk var udgangspunktet.Henrik som ejer søen kom og snakkede med mig da jeg riggede til,og han kunne fortælle at ørrederne havde været svære om fredagen.Satte den grønne hævner på,og allerede i 2. kast steg en stor ørred op efter den grønne flue,men jeg bommede den.Troede nu det var en form sag at få fat i fiskene,men jeg tog gruelig fejl.

Solen begyndte stille at brænde tågen væk som rullede hen over søerne.Hader den tåge.Har aldrig været godt at fiske under de forhold.Sammen med det tiltagne lys kunne man nu begynde at spotte ørrederne.Men de ville intet,absolut intet.De flygtede fra alt man smed i hovedet på dem.Oveflade aktiviteten forsvandt også lige pludselig,

Der skulle gå over en time før en hidsig regnbue lod sig overliste.En grøn græker stinger var på forfanget.Flot fisk på ca 4 kg måtte bøde livet.

Fiskede nu begge søer tyndt den næste times tid,med enkelte tilbud og en mistet fast fisk.

Faldt i snak med et par PB fiskere og snakkede lidt fluefiskeri med dem.Stod nu og fiskede i den lille sø med ryggen mod P pladsen.Fiskene var lette at spotte,og gik højt nu.Gik op i bilen og hentede de nye små cdc tørfluer der skulle testes,nu hvor alle de sikre mere eller mindre havde spillet fallit.

Allerede i de første kast,kunne man se at ørrederne reagerede på den lille grønne tørflue der stod flot på overfladen.Pludselig steg en flot 3 kgs fisk op og tog fluen rent.Tror en ny fluefisker blev født i den ene af de to PB fiskere.Det er også et flot syn.

Det gik stærkt nu,og inden for en halv time tog jeg 3 fisk mere på den samme tørflue.Og jeg ved ikke hvor mange tilbud.Fluen havde svært ved at holde sig på overfladen nu,men den var ligeså effektiv lige under.

Glæder mig allerede til at teste de to andre farver på den lille cdc tørflue.

Harlev vandt igen.

Leave a comment